הגוף של בעלי חיים עובד בצורה שונה מאוד מהגוף שלנו, והוא הרבה יותר רגיש לשינויים בסביבה וביחד איתם גם לחילופי העונות, אז איך זה בעצם קורה? ולמה צריך לשים לב?
הסביבה מתקשרת לבעלי החיים שלנו את חילופי העונות בדרכים רבות, ביניהן שינויי הריחות באוויר, שינויי טמפרטורה, והגוף כבר בעצמו מתחיל להתנהג שונה בהתאם לסביבה באופן לא רצוני, בעיקר בצורת החלפת פרווה, עייפות מוגברת בחורף וכו'
בעונות מעבר אפשר לראות עלייה בהתקפי והתפרצויות אלרגיות, במיוחד אצל כלבים שהגוף שלהם רגיש באופן מוגבר, כמו "כנעני" עמותות מעורבים וגזעים עם בעיות עור נפוצות כמו הבולדוג הצרפתי וכן הלאה.
בחורף רוב הכלבים יהיו יותר עייפים, פחות אנרגטיים, קצת יותר רעבים וקצת פחות פעילים. גם אצל בעלי חיים שלא מבצעים תרדמת חורף(Hibernation) יש פעילות פחותה בחורף, על מנת לשמור על משאבים כמו אוכל שנהיה קשה יותר למצוא, אנרגיות, וחום.
בקיץ רוב הכלבים יחזרו לאנרגיות הרגילות שלהם, וחשוב להשגיח שהם לא מתאמצים יותר מדי, שותים מספיק ולא נשארים בשמש יותר מדי זמן. בעוד שכלבים בדרך כלל טובים בלשמור על עצמם ולהקשיב לגוף שלהם, יש להם נטייה להגזים כשהם נהנים יותר מדי, וזה התפקיד שלנו להשגיח ולדאוג שלא קורה להם משהו מסוכן.
Comentarios